Huaweis nya batterisystem – Luna

I detta inlägg kommer vi gå igenom Huaweis produktnyhet batterisystemet Luna! Det är en modulär batterilösning som bygger på senaste tekniken från Huawei!

 

Huaweis nya batterisystem Luna

Det har tisslats och tasslats en längre tid om att Huawei har utvecklat ett eget batterisystem och äntligen är det här! Batterisystemet heter Luna och bjuder på en hel del spännande teknik, paketerat i en snygg design med innovativa lösningar!

 

 

Luna i korthet:

  • Systemet bygger på batterimoduler om 5 kWh styck
  • Modulerna har 100% användbar kapacitet (DoD)
  • En styrenhet kan innehålla 1, 2 eller 3 batterimoduler vilket ger möjlighet till tre olika lagringskapaciteter per styrenhet: 5, 10 eller 15 kWh
  • 2 styrenheter kan parallellkopplas vilket möjliggör lagring ända upp till 30 kWh
  • Individuell energioptimering av batterimodulerna vid i- och urladdning möjliggör tillbyggnad av nya moduler utan strypeffekter
  • Batterikemi: Litiumjärnfosfat (LiFePO). Säkert, beprövat och pålitligt.
  • Enkel installation och driftsättning

 

 

Luna-batteriet kommer i två stycken delar där den ena är effektmodulen (över och underdel) där batteriets intelligens sitter. Till denna kan energilagringsmoduler kopplas in. Det går att koppla in 1, 2 eller 3 batterimoduler á 5kWh. Totalt kan max 2st batterier arbeta parallellt. Det gör att den maximala batterikapaciteten är 30kWh till en växelriktare.

 

Huaweis batteri bygger på energioptimerare som är inbyggda i batterisystemet. Dessa anpassar i och urladdning så att maximal kapacitet ur varje modul kan uppnås. Det gör att du som anläggningsägare alltid får ut maximal kapacitet ur dina batterimoduler. Det medför också att du i framtiden kan komplettera med fler batterimoduler, oavsett hälsa på dina tidigare batterier. Det medför flexibilitet och framtidssäkring!

 

 

Luna batteriet är designat för att kunna leverera 100% av kapaciteten som levererats. Det gör att i och urladdning kan göras från 0% till 100%. Du får exakt det du betalat för!

 

Huaweis batterier kommer vara kompatibla med den kommande växelriktarserien M1 (3-10kW). Denna serie kommer vara kompatibel med både batteriet Luna och huaweis kommande optimerare. Som grädde på moset kommer M1-seriens växelriktare gå att komplettera med en backup-box, som möjliggör ödrift (off-grid). Dessutom kommer Luna vara bakåtkompatibelt med M0-serien (3-10kW)

 

 

Med Huawei (och Senergia) som partner kan du få hela ditt solcellssystem i en samlad leverans. Dessutom möjliggör Huawei med sin kompletta lösning för både villaprojekt och kommersiella projekt att det bara blir en part för support, serivce, driftsättning och installation.

 

 

Leveranser under Q1 2020!
Säkra ditt batteri på b2b.senergia.se >

Solverwp- WordPress Theme and Plugin

Solverwp- WordPress Theme and Plugin