Om Senergia

Senergia är en partner för installatörer inom solenergi, elbilsladdning och energilagring. Vi erbjuder produkter för trygg och snabb leverans från ledande tillverkare. Senergia driver även marknadsledande kompetensutveckling genom utbildning och certifieringar för branschen. Från order och teknisk support till trygga och snabba leveranser är Senergia en pålitlig partner.

Hela Norden som marknad

Senergia är en Nordisk distributör med lager i Sverige, Norge och Finland.
Vi har lokala säljkontor i länderna vi är aktiva inom.

Sesol är ett svenskt solcellsföretag som grundades 2019, under 2020 så grundades varumärket Sekraft. Tillsammans erbjuder koncernen helhetslösningar inom solceller, batterier, IMD och elbilsladdare. Sesol & Sekraft använder enbart sina egna anställda, vilket är bland annat energiingenjörer, projektledare, montörer och elektriker och har på så sätt kontroll över hela processen och kan med säkerhet hålla vad de kan lova om kvalitet, tidsåtgång och kostnader.

”Senergia har utvecklat ett starkt partnerskap med oss på Sesol och varit en starkt bidragande orsak till vår tillväxtresa. När förutsättningarna ändrats har Senergia anpassat sina arbetssätt, både inom processer och rutiner men också IT-mässigt.” Berättar Victor Salomonsson, VD på Sesol. ”Vi har en öppen dialog och en långsiktighet i vår relation. Senergia erbjuder kompletta leveranser till slutkund samt till alla våra 9 fullservicekontor i Sverige. På 3 års tid har Sesol växt från ett fåmansbolag till ett av Sveriges största solcellsföretag, som idag har ca 600 medarbetare.”

Swedala Tak är en franchiseorganisation med ett servicekontor och ett antal franchisetagare som kallas Takmästare. De driver sina egna takläggningsföretag och de verkar under ett gemensamt varumärke Swedala Tak – Hela Sveriges Takmästare!

 

Tillsammans med Senergia har Swedala Tak utvecklat ett skräddarsytt utbildningsprogram, tagit fram manualer och arbetssätt för att Swedala Taks Takmästare för att skolas in i att montera solpaneler. ”Med Senergia som partner har vi adderat på ett helt affärsområde och dubblat vårt ordervärde genom att erbjuda installation av solpaneler till våra kunder som beställt takbyte” berättar Swedala Taks affärsutvecklare Dan Gustafsson.

 

”Vi har nått otroliga synergier i och med att vi kan anpassa det nya takets utformning till solcellsinstallationen. Det som har varit unikt med Senergia är att de har tagit ett helhetsgrepp kring utbildning, kvalité och kunskap med våra takläggare. Den erfarenhet dom besitter är unik i solcellssverige”

Partnerskap Huawei är ett av världens mest innovativa bolag inom smarta solenergilösningar som bland annat byggs på företagets långa erfarenhet inom digital informationsteknik. Huawei integrerar det senast inom AI och molnlösningar för att göra solenergins kraftgenerering så optimal som möjligt. ”Med Senergia som partner i Norden har vi på Huawei­ dragit stor nytta av deras djupa tekniska kunskap inom solenergi- och energilagringsområdet. Senergia har kört egna utbildningar, på svenska, med material från oss på Huawei. På så sätt har vi nått ut till marknaden lokalt, väldigt snabbt” berättar Patrik Salklev, affärsområdeschef, Huawei Digital Power. ”Senergias professionalism och strategiska tankesätt har varit enormt viktigt i vårt samarbete. Vi har belönat Senergia med att utnämna dom till Guldpartner i Norden” KooKing Kuang Channel Director, Huawei Digital Power.

Vill du vara kund hos oss?

Registrera dig på mindre än 2 minuter

Senergia AB

Norrtullsgatan 15

113 29, Stockholm
+46(0)8 211 000

Följ oss

© Senergia AB 2023

Education Template