Handbok i solcellsteknik

Senergias Utbildningsansvarige tyckte att utbudet på kursböcker inom solenergi var för tunt, därför lanseras nu Senergias andra handbok!

 

Senergia har sedan starten av de många yrkeshögskoleutbildningar runt om i landet varit en drivande faktor och flitig utbildare på landets lärosäten. Solcellsbranschen växer i Sverige för varje dag och många kunder hör av sig till oss på Senergia. Alla dessa människor som strömmar till branschen har en otrolig hunger på kunskap och vill lära sig, men verktygen att lära sig har inte funnits där.

 

Tim Ljunggren, CTO på Senergia har synts flitigt som lärare i många klassrum de senaste åren för både yrkeshögskolor, i professionella utbildningssammanhang och på utbildningar med Senergias leverantörer upplevde att det fanns mycket kunskap, men inget var koncentrerat, lättläst och skrivet på svenska.

 

Ja, man skulle ju kunna beskriva det som att jag tröttnade” säger Tim Ljunggren. ”Jag tänker på mina elever främst, de behöver ha kurslitteratur och en källa till kunskap som på ett enkelt och pedagogiskt sätt förklarar hur tekniken fungerar. Med tanke på den responsen som blivit sen vi gjorde handboken tillgänglig för nedladdning att det lyckats ganska bra”.

 

Så berätta, vad är det för handbok?

Detta är Senergias andra handbok. Den heter Senergias Handbok i solcellsteknik och är en grundkurs i hur ett solcellssystem fungerar, hur komponenterna hänger ihop och hur man dimensionerar ett system. Plus en hel del tips och trix såklart.

 

Vem riktar sig handboken till?

Egentligen alla som vill lära sig mer om hur solcellsystemet fungerar. Både för de villaägare, fastighetsägare och lantbrukare som skall investera många tusenlappar i ett eget system men också till de många olika aktörerna på solenergimarknaden idag. Boken skrevs egentligen som en del till yrkeshögskolans specialkurser inom solenergi och solcellsteknik men den har visat sig vara mer mångfacetterad än så.

 

Vad är målet med handboken?

Att nå ut med kunskap! Att fler av våra kunder och våra kunders kunder förstår och får det systemet som motsvarar deras förväntningar. Vi vet alla att energilandskapet håller på att förändras med globala trender som elektrifiering och enorm utbyggnation av förnybar energi. Alla fastigheter kommer behöva anpassa sig, på ena eller andra sättet. Alla bor eller jobbar ju i en fastighet, så det kommer bli mer påtagligt än många tror!

 

Hur vill du att boken skall användas?

Vi på Senergia hade valet att ta betalt för boken eller ge bort den var valet enkelt. Både då vi som företag har kunskap som ledord och för att nå ut med kunskap måste man kunna vara transparent. Jag hoppas såklart att den blir en del av varenda solenergiutbildnings obligatoriska kurslitteratur, att gymnasielinjer med teknisk/energi-inriktning tar del av den och att budskapet om solenergi som en oändlig och förnybar resurs sprids från Kiruna till Ystad!

 

Senergia har sedan starten etablerat sig som en ledande aktör på den nordiska marknaden och med kunskap och utbildning som en naturlig del av sitt erbjudande till marknaden.

 

Här kan du enkelt och gratis ladda ner boken >

Solverwp- WordPress Theme and Plugin

Solverwp- WordPress Theme and Plugin