Uppdatering, 21 mars

Tiden flyger och utvecklingen går framåt med raska steg. Vi närmar oss en full ut lansering av Flower inom snar tid men några punkter som måste checkas fram till dess.

Förkvalificeringen mot SVK

Sedan början av februari har vi skickat in förkvalificeringen till Svenska Kraftnät (SVK). Denna process tar vanligtvis mellan 8-12 veckor att få godkänt på, med en del iteration beroende på feedback från SVK. Som vi nämnde i den senaste uppdateringen befinner vi oss just nu i kvalificeringsprocessen med SAJ, Huawei och Sungrow.

Under början av veckan fick vi den första rundan av feedback från SVK, och allt går enligt plan. Systemen har fungerat som de ska, med några mindre justeringar som behövs för att bli fullständigt kvalificerade som en pool med tillgångar.

Vi har ännu inget exakt datum för när detta kommer att bli helt godkänt. Tidigare var tidsramen slutet av mars, men den nya målsättningen är att detta ska ske mot slutet av april.

Leverans av hubbar

Som nämnt ovan kring förkvalificeringen hänger även utleveransen av dessa hubbar ihop med utveckling från SVK. När vi får godkänt kommer utskicket att påbörjas samma dag till de ordrar som är lagda och kommer att läggas.

Så fort vi får klartecken från SvK angående Flower Huben är vi redo att skicka ut hubbar. Vi kommer att uppdatera er med status angående förkvalificeringen och uppdateringar i portalen som krävs för att systemet ska bli smidigare än i dagsläget. Estimatet är att förkvalificeringen bör vara i mål samt uppdateringarna gjorda framåt slutet av april.

I vanlig ordning kan ni under tiden förbeställa ordrar på batteripaket från både Huawei och SAJ med inkluderad FlowerHub i vår webshop: FlowerHub + Batteripaket. Går även att förbeställa inviduella FlowerHubs: FlowerHubs. Även fast du än inte har möjlighet att bjuda in slutkunder så kan du redan nu börja förbereda dig för kommande steg!

Övrig information

Vi kommer se till att hålla er installatörer kontinuerligt uppdaterade kring status och tidsplanen därefter.

 

Vänliga hälsningar,

Senergia

Solverwp- WordPress Theme and Plugin

Solverwp- WordPress Theme and Plugin